مطالب علمی

مطالب جدید

مطالب علمی تهیه شده در گروه علمی لوتکامین

تنش گرمایی در مرغ

تنش گرمایی در طیور و راهکارهای آن

گرما یکی از شدیدترین عوامل تنش‌زا در طیور صنعتی است. پیامد رایج تنش گرمایی، کاهش مصرف خوراک است که منجر به کاهش وزن بدن و افت تولید تخم می‌شود. به دلیل نبود غدد عرقی، مرغ در دفع گرما از بدن و انتشار آن به محیط با مشکل مواجه است و برای رها شدن از گرمای بدن، به له‌له زدن وابسته است. علاوه بر این در زمان تنش گرمایی، یکپارچگی روده متشکل از انتروسیت‌ها و اتصالات محکم آن به طور منفی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. یکی از عواقب این اتفاق، التهاب دستگاه ایمنی به دلیل نفوذ میکروب‌ها از طریق روده است. همچنین تنش اکسیداتیو به دلیل افزایش تولید گونه‌های اکسیژن فعال (ROS)، از دیگر مشکلات تنش گرمایی است.

ادامه مطلب »
برونشیت QX در مرغ

برونشیت عفونی QX

ویروس برونشیت عفونی واریته QX یا D388 برای اولین مرتبه در سال ۲۰۰۴ در گله‌های مرغ تخم‌گذار هلند شناسایی شد. این بیماری در مرغان تخم‌گذار بالغ سبب افت عملکرد تخم‌گذاری به ویژه کاهش پیک تولید تخم مرغ می‌شود. واکسیناسیون منطبق بر برنامه علمی و مناسب با آلودگی منطقه علیه برونشیت عفونی می‎‌تواند به شکل کارآمد موجب کاهش خطر ابتلا به برونشیت عفونی QX شود.

ادامه مطلب »
نقرس در طیور

نقرس در پرندگان

قرس سندرمی است که در پی بالا بودن غلظت اسید اوریک خون (هایپراوریسمی)، رسوب اورات روی اندام‌های داخلی یا مفاصل به ویژه مفصل خرگوشی تجمع می‌یابد. نقرس در ماکیان نشانه بالینی عملکرد نامناسب کلیه‌ها بوده که خود ناشی از آسیب کلیوی است و سبب بالا رفتن میزان اسید اوریک در خون می‌شود. به طور کلی نقرس در شرایطی ایجاد می‌شود که کلیه در حدی دچار کاهش فعالیت شده باشد که اسید اوریک در خون و مایعات بدن تجمع پیدا کرده و متعاقباً به صورت کریستال‌های اورات کلسیم و اورات سدیم در اعضای مختلف رسوب کند.

ادامه مطلب »
آسیت و تجمع مایع در حفره شکمی

سندرم آسیت در طیور

سندرم آسیت از جمله مشکلات متابولیک متداول در جوجه‌های گوشتی است که خسارت قابل توجهی را به صنعت طیور وارد می‌کند. این مطلب به بررسی تخصصی علائم و نشانه‌های آسیت و عوامل موثر بر بروز آن می‌پردازد.

ادامه مطلب »
پیمایش به بالا